Om Avdeling Kongsvinger og omegn

Norsk retriverklubb avdeling Kongsvinger og omegn ble stiftet 8. februar 1980 i KIL sitt klubbhus på Gjemselund. Romeriket, Glåmdalen, Solør og Finnskogen er samlet i avdeling Kongsvinger og omegn.

Klubbens formål er å:

Vi har i overkant av 100 medlemmer. Klubben driver aktivt innen jakt, blodspor, utstilling, agility, bruks og lydighet.
Aktivitetene våre fremgår av aktivitetskalenderen. Vi tilbyr våre medlemmer og andre hundeeiere flere kurs hvert år: valpe-, aktiviserings-, viltspor- og jaktkurs for retrievere. Ellers har vi i løpet av året et varierende utvalg av fellestreninger det kan være utstillings-, miljø- og jakttreninger.  Vi har ikke eget klubbhus og aktivitetene arrangeres ulike steder i distriktet.


Dersom du vurderer å bli medlem i klubben kan du gjerne komme på en av aktivitetene og få en forsmak på en klubb med felleskap og gode verdier. Alle er hjertelig velkommen!

Medlemskap

Medlemskap i Avd. Kongsvinger og omegn betinger medlemskap i hovedklubben. Hovedmedlemskapet registreres sentralt via Norsk Kennel klubb sin side. Medlemskapet i Avd. Kongsvinger og omegn koster 100 kroner pr år, i tillegg til medlemskap i hovedklubben og NKK (kr. 365,-).

Hvis du ønsker å være medlem av avdeling Kongsvinger og omegn i tillegg til NRK sentralt eller en annen avdeling må du sende en epost med medlemsnummer, navn og adresse. Da skal vi registrere deg, og du vil få tilsendt en giro på kr. 100,- fra Norsk Kennel Klub.

Som medlem i Retrieverklubben avdeling Kongsvinger og omegn får du:
•    Retrievernytt 6 ganger i året
•    Hundesport 10 ganger i året
•    Muligheter til å delta på arrangement i regi av Norsk Kennel Klubb, Norsk Retriever Klubb  og samtlige andre klubber som er tilsluttet Norsk Kennel Klubb.
•    Muligheten til å delta på samtlige av Avdeling Kongsvinger og omegns offisielle og uoffisielle arrangement. Her nevner vi blant annet jaktprøver, klubbmesterskap i lydighet og jakt, bronsemerke, utstilling og andre aktiviteter.


Avdelingen samarbeidet en stund med Kongsvinger Hundekjørerklubb og man organiserte hundekjøring blant annet for funksjonshemmede.