Nytt blodsporkurs

05.12.10 - Vil du lære hunden din å bli ettersøkshund etter skadet vilt? Eller vil du lære om blodsportrening for å delta i en morsom aktivitet for hund og fører?

På dette kurset vil du få en innføring i sportrening, det vil si hvordan trene hunden til å følge spor av bloddråper som er lagt ut på bakken. Dette skal illudere et hjortevilt (elg, hjort eller rådyr) som er skadet. Hund og fører skal da sammen følge sporet for å finne det skadde viltet.

 

Å trene spor er ypperlig sysselsetting, og mange driver med blodspor som en trenings- og konkurranseaktivitet. Når hunden går spor får den brukt hele seg, den utvikler nesebruk og konsentrasjon, den får utløp for sin arbeidslyst og den blir sliten både i sinn og skinn.

Siden hunden hele tiden føres i line stilles det ikke så store krav til lydighet og du kan trene spor selv når det er båndtvang. Hunden skal føres i et moderat tempo, så det kreves slett ingen superkondisjon for å starte treningen!

 

Kurset vil gi en innføring i hvordan du legger blodspor, hvordan du trener hunden til å følge et blodspor under ulike terrengforhold og vær- /føreforhold, du vil få informasjon om blodsporprøver og krav til godkjent ettersøkshund.

 

Sted Tid Instruktør Status
Nesodden Teori: 12. mai, 1453 Bjørnemyr
Utedager: 14.-15. mai 2011
Mette Fevang Ledige plasser

Maks deltagerantall: 6 ekvipasjer
Forkunnskaper: Ingen

Varighet: Teorikveld + Helgekurs

 

Mål for kurset:

Utstyr: Ta med sele, sporline, plaststrimler (plastpose og saks) og klesklyper til å merke sporene. Instruktør sørger for blod og skanker.

 

Pris: Kr 1500,- for medlemmer i avdelingen og kr 1800,- for ikke-medlemmer. Betalingsfrist er en uke før kursstart.

 

Ta med kvittering for betalt kurs og vaksinasjonsattest første kursdag.

 

Påmeldinger sendes: kursoslo@gmail.com

 

Husk at påmeldingen må inneholde eiers navn, fødselsår, bostedsadresse og telefonnummer, samt hundens navn, rase og alder.

Kursene starter opp forutsatt at det er nok deltakere.