Helgekurs i lydighet

15.06.11 - Gørill Nordve har tilbudt seg å holde lydighetskurs for oss. Gørill har vært instruktør siden 1987 og er den eneste i Norge som har hatt 3 forskjellige hunder på LP-landslaget. Dette er en sjelden mulighet, så meld deg på!

Helgekurs i lydighet

Gørill Nordve har tilbudt seg å holde lydighetskurs for oss. Gørill har vært instruktør siden 1987 og er den eneste i Norge som har hatt 3 forskjellige hunder på LP-landslaget. Dette er en sjelden mulighet, så meld deg på!

Kursbeskrivelse

Litt teori/ presentasjon fredag fra kl 18.00 (inntil et par timer). Deltakerne kan da gi uttrykk for hva de mener om egen hund/situasjon og hva de forventer.

Trening i to økter lørdag og søndag. 09.00-12.00 og 13.00-16.00. Lunsjpause på en time, mye av hensyn til hunder som skal luftes etc. Dessuten blir det anledning for eventuelle observatører til å "plage" instruktøren av hjertens lyst.

Instruksjonen retter seg mot konkurranselydighet med internasjonal eliteklasse som mål. Alle trener på sitt nivå, og "normal" progresjon i øvelsen forklares.

Det forutsettes av deltagere har god kontakt med hunden sin, og en ordentlig innkalling av fri hund. Så vi ikke behøver bruke tid på hverdagslydighet og "hustrening".

Dvs. at hunden skal være klar til å starte i klasse 1.

Instruktør: Gørill Nordve
Sted: Klubbhytta i Sørkedalen
Tid: 2.-4. september 2011
Pris: 1500 kr pr ekvipasje. 500 kr for observatører. Betalingsfrist er en uke før kursstart.
Deltakerantall: 6 ekvipasjer pluss observatører.

Påmelding: Send epost til kursoslo@gmail.com

Om instruktøren

Jeg har hatt hund siden 1983. Den første var en rød cocker spaniel. Da han var 2 år gammel, oppdaget jeg LP som konkurranseform. Jeg ble bitt av basillen, Tarkas Perro, stakkar, var ikke like sikker. Oppnådde 184 poeng i klasse 1 med ham, og skjønte at grensen var nådd.

Kjøpte den første border collien i 1990, min hittil eneste tispe. Brains Chinook oppnådde å bli NSLch. Hun fikk representere Norge i Landskamp mot Sverige i 1993, hennes første sesong i eliteklassen. Seinere fikk vi også gå VM i Stockholm og i Wien og være med på å vinne laggull for Norge. Hun deltok også individuelt i EM i København.

Neste hund var Brains Happy Hemp f. 1996. Happy ble Norgesmester i lydighet i 2001 og fikk representere Norge under Nordisk samme år.

Lucky, bc nr 3, kom i hus i 2002. Han er ekte bondegutt fra sørlandet, og heter bare Lucky. Han blir 9 år gammel i slutten av juli. Lucky har gått 5 NM så langt (-05-10) og har vært i finalen i samtlige. Lucky er Int.Nord.N.S.Fi.Dk.Lch og har godkjent gjeterhundprøve. Lucky har vært nr 2 og nr 3 i NM og har en 3. og to 2.plasser på Geralista. Han har representert på landslaget under VM i Poznan, Stockholm og Herning. Han har gått Nordisk i Stockholm, Helsingfors og på Lillestrøm. I Herning-07 var han reserve.

Pr. i dag er jeg den eneste i Norge som har hatt 3 forskjellige hunder på LP-landslaget.

Bc nr. 4 er under opptrening. Han er finskfødt, i desember 2008. En skikkelig utfordring med masse egne meninger og mye lyder. Morsom er han i hvertfall. Og en ordentlig kosegutt. Foreløpig (24/5-11) tuller vi rundt i klasse 1 og venter på at hodet skal modnes. Men han kan de fleste delmomentene til alle øvelsene i eliteklassen.

Jeg gikk mitt første instruktørkurs i -87, i klubberegi, Aurskog-Høland Hundeklubb v/Frode Sletner. Neste var et Insruktørkurs/ brukshundkurs v/Randulf Gimre, Forsvarets hundeskole i -89 Seinere 5 dagers intruktørkurs med vekt på problemhund v/Curt Bixt og Lars Fält, -92. Instruktørkurs agility v/Jon G. Olsen, -92. Diverse gjeterhundkurs med instruktører: Egil Lomsdalen, Torbjørn Jaran Knive, Ole Martin Nymoen, (98->) Et kurs i instruksjonspedagogikk v/Ingalill Blixt. Diverse samlinger med landslagstroppen, samt treninger med og uten instruktør med landslagsekvipasjer fra hele Norden i løpet av de siste 10-15 årene. Sist med John Ekeløv i 2010. Skal ha utvekslings/ treningshelg med Jessica Svanljung kommende helg (26-29/5-11).

Instruktør i egen klubb fra 1987 - 1997. For Oslo Hundeskole, hovedsaklig for skolens instruktører, seinere innleid som "ekstramannskap". Har holdt helgekurs for diverse hundeklubber, først i regi av "Landslagstroppen", seinere i egen regi. Holdt seminar i Portugal for deler av det Portugisiske landslaget i desember.